Mire figyeljünk oda a mixerbeton szállítás során? 

Manapság már a legtöbb helyzetben amikor betonra lenne szükségünk, akkor azt nem a helyszínen, a régi jól bevált betonkeverő segítségével fogjuk elvégezni. Ebből adódóan viszont a kész betont valamilyen úton, módon az építkezés helyszínére szükséges szállítani. Ezt a célt biztosítja a mixerbeton szállítás. A leggördülékenyebb, leggyorsabb megoldás. Manapság a beton szállítás bármilyen komolyabb építkezés folyamán, és ez lehet akár egy családi ház építése is egy nagyon lényeges és meghatározó folyamat. Pontosan ebből adódóan ajánlott a beton szállítás kivitelezését előre megtervezni, alaposan átgondolni. Lényeges, hogy ez a folyamat a lehető legpontosabban illeszkedjen az építkezés további folyamatai mellé.

A legfontosabb szempontok a beton szállítás folyamán

Ahogy azt már a mixerbeton rendelés folyamán is tapasztalhatták, az első és egyben a legfontosabb lépés, hogy pontosan meghatározzuk a szükséges beton minőségét, összetételét. Erről egy optimális esetben az engedélyezett tervekben egyébként minden információt megtudunk találni. Hiszen ezeken szerepelnie kell, hogy hova, milyen beton fog kellenni. Előfordulhat viszont, hogy ezek a tervrajzok nem állnak rendelkezésre, de akkor se essünk pánikba. Ugyanis akár a tervező, akár a kivitelező fog tudni ebben segíteni. De ha cégünket keresi meg ezzel, akár mi is készséggel segítünk.

Tudnunk szükséges, hogy a betont akkor tudjuk felhasználni a bedolgozás helyszínén, ha optimális az állaga. Ez annyit jelent, hogy a beton szállítást követően is megfelelő mértékben legyen képlékeny. Ezt úgy lehet elérni, hogy még a megrendelést megelőzően ismerjük a felhasználás módját, a bedolgozási hely és telephelytől való távolságot. Továbbá emellett ismerjük a helyszín speciális tulajdonságait.

Mindezekre tekintettel a beton szállítást megelőzően ajánlott a szóbeli egyeztetés mellett egy helyszíni felmérést is elvégezni. Ez egyébként az előbb említett dolgokon túl abban is segítséget nyújt, hogy felmérhessük a szükséges egyéb eszközigényt. (betonpumpa vagy betonpumpálás)

Mivel tudjuk kivitelezni a beton szállítást?

Valószínűleg minden ember számára egyértelmű, hogy a transzportbetont az esetek többségében nem lehetséges személygépkocsival kiszállítani. Ehhez minden helyzet során szükség lesz valamilyen fajta teherszállító eszközre. Ezeknek több fajtája is létezik. Hogy ezek közül melyikre esik a választás, azt több tényező is fogja befolyásolni. Ezekről már érintőlegesen írtunk előzetesen. Ezek a tényezők a szállítandó beton mennyisége, állaga, a telephelyünk és a célállomás közötti távolság, továbbá a célállomás területének milyensége.